FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

ESB: Aan het werk - het onbenut arbeidspotentieel

Belangrijkste inzichten
  • ESB (Economisch Statistische Berichten) is een economisch vakblad waar maandelijks een nieuwe editie van verschijnt.  Ook is ESB een communicatieplatform voor economie en beleid in brede zin.

  • In dit vakblad wordt in de rubriek Kort recent academisch onderzoek uitgelicht en worden er interessante statistieken onder de aandacht gebracht. In de rubriek Blogs kunnen korte columns van vooraanstaande economen gelezen worden.

  • In de editie van oktober 2023, genaamd ‘Aan het werk’, wordt ingegaan op het onbenut arbeidspotentieel.

  • Zo wordt antwoord gegeven op de vragen: ‘Waar is het onbenut arbeidspotentieel te vinden?’, ‘Hoe zit het met langdurige werklozen?’ en ‘Hoe is het gesteld met het onbenut arbeidspotentieel onder gepensioneerden?’

  • Ook wordt ingegaan op de oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt en stelt Didier Fouarge (Hoogleraar aan de Universiteit Maastricht en directeur van het ROA) dat het benadrukken van het arbeidstekort juist averechts werkt.

  • Tot slot is er een kort overzicht te vinden met alle kandidaten voor de verkiezingen van de Tweede Kamer die economie hebben gestudeerd, hierin gepromoveerd zijn of in het ESB gepubliceerd hebben.

  • Extra regionale data over onbenut arbeidspotentieel?
    Ga dan naar de betreffende pagina op ArbeidsmarktInZicht.nl. Wilt u nóg dieper in de cijfers over het onbenut arbeidspotentieel van uw regio duiken? Neem dan contact op met Patrick Vonk (tel: 06 304 13 695) om de mogelijkheden te bespreken voor een verdiepend dashboard. Zie hier een voorbeeld dat voor ArbeidsmarktInZicht Zeeland ontwikkeld is.
Lees verder

Geïnteresseerd in een van bovenstaande onderwerpen? Klik op onderstaande link om het volledige magazine te lezen.

 ESB: Aan het werk - het onbenut arbeidspotentieel

 

POWERED BY

powered by