FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Economie van meeste regio's weer op niveau van voor de coronacrisis

Belangrijke inzichten
  • In het tweede kwartaal van 2021 was de economie in driekwart van de Nederlandse regio's op hetzelfde of een hoger niveau dan in het tweede kwartaal van 2019.
  • De helft van de 52 regio's was in het tweede kwartaal van 2021 economisch groter dan in het tweede kwartaal van 2019. In 14 regio's is de economie even groot gebleven.
  • De economie van Nederland is desondanks met ongeveer 0,4% gekrompen ten opzicht van kwartaal 2 2019. De economische regio's die het slecht doen zijn over het algemeen namelijk groter en hebben daardoor meer invloed op de cijfers.
  • Regio Haarlemmermeer is met 18% gekrompen, vooral door de afhankelijkheid van Schiphol. Toeristen bleven weg en dat merkte de regio direct.
  • Brainport Eindhoven is daarentegen met 5% gegroeid. De (hightech-)industrie doet het namelijk goed en deze is sterk vertegenwoordigd in Brainport. 

Meer weten over de regionale ontwikkeling van de economie? Klik dan op de onderstaande link om het volledige artikel van het CBS te lezen, of bezoek het dataportaal van ArbeidsmarktInZicht voor meer gerelateerde grafieken.

  CBS: Driekwart regio's weer op economisch niveau van voor coronacrisis
  Dataportaal ArbeidsmarktInZicht

POWERED BY

powered by