INZICHT IN TRENDS NAAR UITSTROOMPROFIEL
Via het dashboard uitstroomprofielen verkrijgt u inzicht in arbeidsmarkttrends naar uitstroomprofiel. In de regio Haaglanden zijn er een vijftal uitstroomprofielen vastgesteld: aanpakken, verkopen, helpen, vervoeren en maken. De basis voor de profielen is een analyse van een set kansrijke beroepen, waarbij binnen deze beroepen stil gestaan is bij wat het werk kenmerkt en welke typen mensen daarbij passen. Kies aan de linkerkant een regio en uitstroomprofiel, en vind vervolgens aan de rechterkant de laatste arbeidsmarktgegevens voor dit uitstroomprofiel.
Onder het thema Vacatures bieden we een overzicht van de regionale vacatures die bij werkgevers en intermediairs op internet verschijnen. Hiervoor maken we gebruik van gegevens van Jobfeed, een product van Textkernel. Jobfeed biedt de mogelijkheid om een bijna real-time beeld van de regionale arbeidsmarkt te schetsen. Tegelijkertijd kunnen trends ook in historisch perspectief geplaatst worden. Dankzij haar sterke technologische basis en kennis van het domein, heeft Textkernel een unieke bron van arbeidsmarktgegevens gecreëerd die gebruikers inzicht geeft in de trends en ontwikkelingen in de vraagzijde van de arbeidsmarkt.
Onder het thema Skills vind je meer informatie over de vraag naar skills in een regio. Op basis van een uitgebreide analyse van de skills waar werkgevers naar vragen in hun vacatures, bieden we inzicht in wat een sollicitant idealiter moet kennen en kunnen. Om deze informatie op een toegankelijke en gebruiksvriendelijke manier te presenteren onderscheiden we drie typen skills:
- IT skills
- Proffesionele skills
- Soft skills
- Taalvaardigheden
Onder het thema Aanbod bieden we een actueel overzicht van het regionale aanbod van werkzoekenden. De data zijn gebaseerd op de beroepeninformatie uit (geanonimiseerde) CV’s en vacatures van Werk.nl en worden maandelijks geactualiseerd. Per regio verstrekken we twee soorten informatie over het aantal werkzoekenden:
1. Informatie over gewenste beroepen (interesse): elke werkzoekende in werk.nl heeft 1 tot 3 beroepen opgeven waarin hij of zij specifiek geïnteresseerd is.
2. Informatie over beroepen waarin de werkzoekende ervaring heeft opgedaan (ervaring): elke werkzoekende in werk.nl kan zijn/haar volledige CV opvoeren.
Onder het thema Kandidaten geven wij inzicht in het aantal kandidaten dat ingeschreven staan bij HalloWerk. De gegevens zijn uitgesplitst naar uitstroomprofiel en top 10 beroepen.
Online vacatures
Vacatures werkgevers
Onder het thema Vacatures bieden we een overzicht van de regionale vacatures die bij werkgevers en intermediairs op internet verschijnen. Hiervoor maken we gebruik van gegevens van Jobfeed, een product van Textkernel. Jobfeed biedt de mogelijkheid om een bijna real-time beeld van de regionale arbeidsmarkt te schetsen. Tegelijkertijd kunnen trends ook in historisch perspectief geplaatst worden. Dankzij haar sterke technologische basis en kennis van het domein, heeft Textkernel een unieke bron van arbeidsmarktgegevens gecreëerd die gebruikers inzicht geeft in de trends en ontwikkelingen in de vraagzijde van de arbeidsmarkt.
Kies aan de linkerkant een regio en uitstroomprofiel, en vind vervolgens aan de rechterkant de laatste arbeidsmarktgegevens voor dit uitstroomprofiel.
Vacatures intermediairs
Onder het thema Vacatures bieden we een overzicht van de regionale vacatures die bij werkgevers en intermediairs op internet verschijnen. Hiervoor maken we gebruik van gegevens van Jobfeed, een product van Textkernel. Jobfeed biedt de mogelijkheid om een bijna real-time beeld van de regionale arbeidsmarkt te schetsen. Tegelijkertijd kunnen trends ook in historisch perspectief geplaatst worden. Dankzij haar sterke technologische basis en kennis van het domein, heeft Textkernel een unieke bron van arbeidsmarktgegevens gecreëerd die gebruikers inzicht geeft in de trends en ontwikkelingen in de vraagzijde van de arbeidsmarkt. Kies aan de linkerkant een regio en uitstroomprofiel, en vind vervolgens aan de rechterkant de laatste arbeidsmarktgegevens voor dit uitstroomprofiel.
Skills
SKILLS
Binnen het thema Skills vind je meer informatie over de vraag naar skills. Op basis van een uitgebreide analyse van de skills waar werkgevers naar vragen in hun vacatures, bieden we inzicht in wat een sollicitant idealiter moet kennen en kunnen. Om deze informatie op een toegankelijke en gebruiksvriendelijke manier te presenteren onderscheiden we vier typen skills:
- IT Skills
- Professionele vaardigheden
- Soft skills
- Taal vaardigheden
Kies aan de linkerkant een uitstroomprofiel, en vind vervolgens aan de rechterkant de laatste arbeidsmarktgegevens voor dit uitstroomprofiel. Hierbij is het belangrijk in acht te nemen dat naarmate u lager inzoomt op specifieke uitstroomprofielen, de aantallen kleiner en de uitkomsten minder betrouwbaar worden.
Let op! De grafieken tonen landelijke data en tonen geen cijfers voor de regio die in de filter is gekozen. De reden hiervoor is dat alleen op landelijk niveau betrouwbare cijfers getoond kunnen worden voor het type beroep 'Beroepsgroep-plus'.
Kandidaten
Onder het thema Kandidaten geven wij inzicht in het aantal kandidaten dat ingeschreven staat bij HalloWerk. Er wordt een uitsplitsing gemaakt naar 2 soorten kenmerken.
1. Aantal kandidaten, naar uitstroomprofiel.
2. Aantal kandidaten, naar top 10 beroepen.
Aanbod
In de onderstaande grafieken wordt aangegeven hoeveel werkzoekenden binnen de betreffende UWV-beroepsgroep zeggen dat ze geïnteresseerd zijn in een bepaald beroep. Tevens wordt getoond hoeveel werkzoekenden ervaring hebben met beroepen binnen een bepaalde beroepsgroep.
Aanvullende informatie:
Het betreft hier gegevens van mensen die een geanonimiseerd cv hebben ingediend op Werk.nl. Dit zijn dus mensen die bij het UWV geregistreerd staan als werkzoekende. Deze groep omvat onder andere:
ww'ers, bijstandsgerechtigden, mensen met een arbeidsongeschiktheids-uitkering (Wajong), maar ook werkenden die om diverse redenen een cv op Werk.nl hebben geplaatst. Hieronder vallen bijvoorbeeld flexwerkers die het einde van hun opdracht naderen en graag gevonden willen worden voor een nieuwe opdracht. Ook zijn er mensen die een aanvulling krijgen op hun uitkering (in het kader van 'werken loont'), waarbij de voorwaarde is dat men vaak binnen afzienbare tijd beschikbaar moet zijn voor werk. Daarnaast omvat deze groep ook werkenden die niet actief op zoek zijn naar werk, maar hun cv hebben geplaatst om gevonden te kunnen worden.
Hoe de cijfers tot stand komen:
-
Interesse in beroepen:
Elke werkzoekende op werk.nl heeft 1 tot 3 beroepen opgegeven waarin hij/zij specifiek is geïnteresseerd. Vervolgens wordt gekeken onder welk UWV-referentieberoep de opgegeven beroepen vallen (met referentieberoepen, worden meer dan 3.000 actuele beroepen bedoeld, die door het UWV WERKbedrijf erkend worden). Deze referentieberoepen worden vervolgens door Etil gekoppeld aan de UWV-beroepsgroepen, die in de onderstaande grafieken zijn weergegeven. Als iemand geïnteresseerd is in 3 beroepen die elk onder een ander referentieberoepen vallen, dan wordt de betreffende werkzoekende één keer meegeteld bij ieder referentieberoep. Als een werkzoekende geïnteresseerd is in 3 beroepen die allemaal onder hetzelfde referentieberoep vallen, dan wordt de werkzoekende slechts één keer meegeteld voor het betreffende referentieberoep.
-
Ervaring in beroepen:
Elke werkzoekende in werk.nl kan zijn/haar volledige CV uploaden om aan te geven in welke beroepen men ervaring heeft opgedaan.